Uživajte na odmoru

Osjećajte se kao kod kuće u apartmanima Jurišić i uživajte u ljepotama jadranskog otoka Paga.


Otok Pag najjužniji je od Kvarnerskih otoka, podijeljen u Ličko-senjsku i Zadarsku županiju. Dugačak je oko 60 km, a širok svega 2 do 9 km. Dužina obale iznosi 270 km što Pag ubraja u najrazvedenije otoke u Hrvatskoj. Pag je jedan od najsunčanijih otoka na Jadranu s preko 2.500 sunčanih sati godišnje. Prosječna godišnja temperatura zraka je 15 stupnjeva Celzijevih. Svaka, pa i malena uvala blago se spušta prema moru, gdje se nalaze pješčane plaže s finim, kristalnim pijeskom.

“Provedite nezaboravne trenutke na plaži Zrće uz bogati sadržaj događanja 24 sata dnevno.”

[tblock title=”Grad Pag” anim=”fadeInLeft” tag=”h2″ position=”text-center” color=”title-color”/]

Grad Pag najveće je mjesto istoimenog otoka. Uske paške uličice bogate su spomenicima kulturne baštine, ali i dućanima koji nude tradicijske proizvode te konobama gdje ćete moći uživati u lokalnim specijalitetima. Za grad Pag veže se dakako sol, koja se u paškim solanama proizvodi od davnina – u dokumentu iz 999. godine prvi se put spominje proizvodnja soli u Pagu. Još jedan tradicijski proizvod Paga je Paška čipka, koja je zbog svoje posebnosti uvrštena na UNESCO popis svijetske kulturne baštine. Paški sir je najcjenjeniji hrvatski sir geografskog podrijetla proizveden od mlijeka paške ovce.

[tblock title=”Novalja” anim=”fadeInLeft” tag=”h2″ position=”text-center” color=”title-color”/]

Novalja je turističko središte otoka Paga. Razvila se u blagom zaljevu sjeverozapadnog dijela otoka. Posebnu atraktivnost daju joj njezine prekrasne pješčane i šljunčane plaže kojima je okružena. Terase raznovrsnih caffe barova stvaraju poseban ljetni ugođaj gdje se gosti mogu osvježiti i zabaviti uz glazbu. Mnogi posjetitelji, osobito mlađi zabavljaju se do kasno u noć u modernim disco-clubovima na otvorenom pored plaža. Najpoznatija takva uvala je Zrće.

[tblock title=”Gajac” anim=”fadeInLeft” tag=”h2″ position=”text-center” color=”title-color”/]

Gajac je novije apartmansko naselje smješteno na blagoj padini zapadne obale središta otoka. U središtu naselja nalazi se glavni trg oko kojeg su brojni ugostiteljski, trgovački i drugi uslužni objekti. Jurišić apartments nalaze se u središtu Gajca, uz šetnicu koja vodi od središta prema moru. Šetnicom uz more dolazi se do jedne od najljepših plaža na otoku na kojoj su smješteni brojni športsko-rekreacijski sadržaji. Plaža je 100 m udaljena od apartmana, a samo 2 km od nas nalazi se i Zrće. Noćni život plaže Zrće obogaćen je gostovanjima raznih pjevača i DJ-a sa domaće i strane estrade. Zabavni program na Zrću nikada ne prestaje i možete se zabavljati puna 24 sata.